درمان آرتروز زانو با سلولهای بنیادین چیست؟

درمان آرتروز زانو با سلولهای بنیادین چیست؟

تزریق سلول‌های بنیادی به زانو به عنوان یک روش پیشرفته درمانی جهت مقابله با آرتروز، یکی از شایع‌ترین نوع آرتریت در بزرگسالان، مورد توجه قرار می‌گیرد. آرتروز زانو یک نوع بیماری مفصلی است که به دلیل سایش غضروف انتهای استخوان زانو ایجاد می‌شود و اغلب با علائمی چون درد، خشکی زانو و التهاب همراه است. در مراحل ابتدایی، اغلب از داروهای مسکن و جلسات حرکت درمانی برای بهبود عملکرد زانوها استفاده می‌شود. اما در مراحل پیشرفته که غضروف زانو به طور قابل ملاحظه‌ای فرسوده باشد، عمل جراحی به عنوان راه‌حل مؤثر توصیه می‌شود. این روش‌ها معمولاً تنها می‌توانند علائم بیماری را کاهش دهند و درمان دائمی برای آرتروز زانو فراهم نمی‌کنند. با پیشرفت‌های علم پزشکی، استفاده از سلولهای بنیادی برای درمان آرتروز زانو به عنوان یک روش موثر، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده و امکان بهبود و تسریع در فرآیند درمان را فراهم می‌آورد.
این بیماری می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، یافتن راهکارهای درمانی مؤثر و مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مقاله به بررسی درمان آرتروز زانو با سلولهای بنیادین خواهیم پرداخت.

پی آر پی زانو چیست؟

تزریق سلولهای بنیادی آرتروز زانو

بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز، با استفاده از روش‌های مختلفی مانند ورزش، کاهش وزن، درمان‌های پزشکی، و تغییر در شیوه‌ی زندگی، مدیریت و کنترل علائم بیماری را به دست می‌آورند. اما در موارد جدی‌تر، جراحی جایگزینی مفصل زانو به عنوان یک راه‌حل پیشنهادی مطرح می‌شود.

روش‌ درمان آرتروز زانو با سلول های بنیادی می‌تواند به عنوان جایگزینی موثر برای جراحی‌ها عمل کنند. در این روش‌ها، از قابلیت‌های خودبه‌خودی بدن برای ترمیم و کاهش تخریب بافت‌های آسیب‌دیده مانند غضروف بهره می‌برند. در برخی موارد، سلول‌های بنیادی مورد نیاز از بدن بیمار استخراج می‌شوند تا ریسک عوارض جانبی جدی کاهش یابد.

پزشکان معمولاً از سلول‌های بنیادی مزانشیمی (MSCs) مغز استخوان به عنوان منبع اصلی برای این روش‌ها استفاده می‌کنند. همچنین، بافت‌های دیگر مانند چربی و عضلات نیز می‌توانند منابعی برای سلول‌های بنیادی باشند. برای جداسازی سلول‌ها از بافت مورد نظر، از نوعی بی‌حس‌کننده موضعی استفاده می‌شود و در برخی موارد، بیمار نیاز به بیهوشی خفیف دارد.

پس از جداسازی سلول‌ها، آن‌ها در آزمایشگاه کشت می‌شوند تا تعداد کافی افزایش یافته و برای تزریق به بیمار آماده شوند. سپس پزشک با وارد کردن سوزن به بافت زانو، سلول‌های بنیادی را به این ناحیه منتقل می‌کند. این سلول‌های مزانشیمی بعد از ورود به محیط زانو، اثرات مثبتی بر تخریب بافت‌ها و التهاب‌ها، کاهش ایجاد می‌کنند و به بهبود عملکرد سیستم ایمنی نیز کمک می‌کنند.

معمولاً مکانیسم عمل سلول‌های بنیادی مزانشیمی شامل کاهش التهابات، کاهش ایجاد اسکار (فیبروز) و تأثیر مثبت بر عملکرد سیستم ایمنی می‌باشد. این روش‌ها همچنین امکاناتی جدیدتر و نوآورانه‌تر در درمان آرتروز زانو را معرفی کرده‌اند.

بررسی سلول درمانی برای زانو

تزریق سلولهای بنیادی آرتروز زانو

تزریق سلول‌های بنیادی به زانو یک روش ترمیمی مورد استفاده در بهبود بافت‌های زانو است. در درمان آرتروز زانو با روش سلول های بنیادی از متدهای مختلفی برای تزریق سلول‌های بنیادی به زانو استفاده می‌کند، که نوع سلول بنیادی و هدف درمانی متغیر می‌باشد. در زیر به بررسی روش‌های متداول تزریق سلول بنیادی به زانو می‌پردازیم:

تزریق مستقیم:

در این روش درمان آرتروز زانو با سلولهای بنیادی، سلول‌های بنیادی به صورت مستقیم به بافت زانو تزریق می‌شوند. این فرآیند می‌تواند از طریق تزریق موضعی یا با روش جراحی صورت گیرد. در تزریق موضعی، سلول‌های بنیادی به صورت مایع یا در قالب هیدروژل به زانو تزریق می‌شوند. در روش جراحی، سلول‌های بنیادی به صورت مستقیم در نقاط مورد نیاز در بافت زانو قرار می‌گیرند.

تزریق مشتقات سلول بنیادی:

در این روش، به جای تزریق سلول‌های بنیادی خام، مشتقات سلول بنیادی مانند تراریخته‌های سلولی یا فاکتورهای رشد سلولی به زانو تزریق می‌شوند. این مشتقات سلولی می‌توانند به فعال‌سازی فرآیندهای ترمیمی و التیامی در بافت‌های زانو کمک کنند.

واضح است که تزریق سلول بنیادی به زانو یک روش درمانی نسبتاً جدید است و هنوز در مراحل آزمایشی قرار دارد. قبل از تصمیم‌گیری برای انجام هر نوع روش درمانی، توصیه می‌شود که با یک متخصص ارتوپدی مشورت کنید تا اطلاعات دقیقی در مورد گزینه‌های درمانی موجود و راهنمایی‌های خاص برای شرایط خاص شما دریافت کنید.

هزینه تزریق سلولهای بنیادی در زانو در مراکز معتبر

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲۱۴ رای